Nieuws

02
2021

Dit ambacht mag nooit verloren gaan

Bijzondere gerechten maken met het Hollandse product in al zijn eenvoud in de hoofdrol. Restaurant RIJKS, gevestigd in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, introduceerde het fenomeen de keuken van de Lage Landen’. Sinds de opening in 2014 heeft Joris Bijdendijk
Lees meer »

03
2021

De koeien staan weer buiten

Maria en Kees hebben een biologisch-dynamische boerderij uit overtuiging. Landbouw is verweven met de natuur. In harmonie met elkaar geeft dit gezond en eerlijk voedsel, voor nu en voor de toekomst. Maandag 2 maart zijn bij ons de koeien weer
Lees meer »

04
2020

De gewilde wilde weide graskaas

Dit jaar was de met goud bekroonde kaas gemaakt op 15 november. Het is een graskaas. De blaarkop koeien liepen tot en met 6 januari dit jaar overdag buiten op boerderij Noorderlicht te Noordeloos in de Alblasserwaard. Dinsdag 28 maart
Lees meer »

01
2020

Landbouw van de toekomst

Cursussen op boerderijen voor boeren en burgers De biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. Het doorgronden ervan biedt namelijk een persoonlijke ontwikkelingsweg. Het helpt je verbinden met alles wat leeft en je
Lees meer »

Kruidencursussen

BD-Jong organiseert een aantal kruidencursussen gegeven door Monique van Riel. Ze is natuurgeneeskundig veterinair therapeut en consultant. Tevens geeft ze les op de Silverlinde, een opleidingsinstituut voor veterinaire natuurgeneeskunde. 15 februari: Diersoorten en hun kwaliteiten 7 maart: Natuurlijke mens mogelijkheden
Lees meer »

01
2020

Kies de weg vooruit: geen voedsel zonder natuur!

‘Kring-Loop’’ op  dinsdag 14 januari van Hoeve Biesland naar het Binnenhof Beste relatie, Morgen zullen er persberichten verschijnen, maar omdat het kort dag is , hierbij verdere info over de Kring –Loop’’ van komende dinsdag. Ons motto: Kies de weg
Lees meer »

08
2019

Opening symbiose

Fruit, groenten, kaas, eieren, vlees, sappen en honing. By Symbiose vind je de lekkerste basis ingrediënten voor het ontbijt, een goed belegde boterham of een stevige maaltijd ‘s avonds. Met een eigen sleutel loop je elk uur van de dag,
Lees meer »

Open dag Kaasboerderij Noorderlicht

Van 12:00 tot 16:00 uur zijn er op Kaasboerderij Noorderlicht diverse kraampjes met onder andere krozenwijn, biologisch ijs van Blaarkoppen van boerderij Hartstocht, Hamamdoeken van biologisch katoen, Rechtstreex Alblasserdam. Ook wordt er uitgelegd hoe je zelf yoghurt kan maken en
Lees meer »

08
2019

Voedselhaag langs de houtwal in het weiland

Langs de houtwal in ons weiland is begin November 2018 een voedselhaag aangelegd. Onze voedselhaag is voor de koeien, maar ook voor vlinders, bijen, vogels en mensen. Er zijn 10 voedselbomen en 200 struiken geplant. Aan een dwarssloot staan nu
Lees meer »